ÇAYIRALAN BELEDİYESİ İŞÇİLER İLE 2 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI

Yapılan sözleşmede işçilerimizle 1. Yılın 1. Altı ay için %3 , 2. Altı ay için %4 artı enflasyon farkı; 2. Yıl 1. Altı Ay için %4, 2. Altı ay için %4 artı enflasyon farkı olarak anlaşmaya varıldı.

Belediye Başkanı Yasin ŞAHİNER, Sendika Temsilcisi Oktay COŞAN, Ahmet AYDIN ve işçilerle birlikte sözleşme  maddelerinin her biri okunup üzerinde müştereken anlaşıldı.

Belediyemizde 26 adet kadrolu işçi bulunmaktadır. En düşük işçi maaşımız asgari ücretin iki katından fazla olup, herşey dahil net 3250.00 TL dir. Belediyemizin de gelirleri nüfusumuza göre geldiğinden İller Bankası’ndan gelen payımızda düşüktür. Ortalama gelirimize göre personel personel giderimiz %62 civarındadır.  Yani 100,000.00 TL gelirin 62,000.00 TL si personel harcamalarına gitmektedir. Geriye kalan %38 lik kısım da akaryakıt ve elektrik harcamalarına gitmektedir.

Allah hükümetimizden ve Bakanımız Bekir BOZDAĞ Beyefendiden razı olsun. Belediyemizin büyük çaplı ihtiyaçları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan proje karşılığında karşılanmaktadır.

Yeni sözleşme işçimize ve Belediyemize hayırlı olsun.

Yasin ŞAHİNER

Çayıralan Belediye Başkanı